Zweedse prinses Leonore gedoopt

De Zweedse prinses Leonore, de bijna vier maanden oude dochter van prinses Madeleine en Christopher O'Neill, is zondag rond het middaguur gedoopt in de kapel van de koninklijke residentie Drottningholm. De 40 minuten durende plechtigheid was live te volgen op de Zweedse televisie.

Leonore werd gedoopt in dezelfde jurk waarin de dochter van kroonprinses Victoria en prins Daniel, prinses Estelle, is gedoopt. De kleine prinses sliep door de ceremonie heen. Tijdens de plechtigheid werd duidelijk wie de zes peetouders van Leonore zijn: Madeleines oudere zus Victoria, Christophers halfzus Tatiana d'Abo, Christophers jeugdvriendin Alice Bamford, Madeleines beste vriendin Louise Gottlieb, Madeleines neef Patrick Sommerlath en Christophers zwager graaf Ernst Abensperg und Traun.

Naast de koninklijke familie was ook Sofia Hellqvist, de vriendin van prins Carl Philip, de enige zoon van het koningspaar, aanwezig bij de plechtigheid. Carl Philip en Sofia wonen al enkele jaren samen en verschijnen op belangrijke koninklijke feesten in elkaars gezelschap, al is de aankomst naar goed gebruik – een vriendin bestaat protocollair pas na de verloving – altijd gescheiden.

Receptie

Na de doop is er een receptie voor alle 160 aanwezige gasten, waaronder de directe familie van prinses Leonore en vertegenwoordigers van het Zweedse parlement en de Zweedse regering. Hierna zijn zo'n 100 gasten uitgenodigd door koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia voor een privélunch.

De doop vindt precies een jaar na het huwelijk tussen Madeleine en Christopher plaats. De dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia trouwde op 8 juni 2013 met O'Neill in het Koninklijk Paleis van Stockholm. Madeleine beviel op 20 februari in New York van haar eerste dochter Leonore Lilian Maria. De titel van de kleine prinses is hertogin van Gotland.