×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zoon (10) van Deense prins Joachim getest op corona

Zoon (10) van Deense prins Joachim getest op corona
24.03.2020 -

De Deense prins Joachim en prinses Marie en hun kinderen, prins Henrik en prinses Athene, zijn maandag teruggekeerd naar Denemarken vanuit Frankrijk. De tienjarige prins Henrik werd in het Nationale Ziekenhuis in Kopenhagen onderzocht op ademhalingsproblemen in verband met zijn astmatische bronchitis.


Ook werd de jonge prins onderzocht op het coronavirus, maar de test was negatief.

Geruststellend idee

Zijn ouders vonden het een geruststellend idee om behandeling te zoeken bij het Nationale Ziekenhuis, omdat de prins daar al enkele jaren wordt onderzocht. Het gezin woont nu in het Deense paleis Amalienborg, na een tijd in Frankrijk te hebben gewoond. Daar volgde prins Joachim een intensieve hogere militaire opleiding aan de École Militaire. Prinses Marie is van oorsprong Française.

In Denemarken zijn 1577 mensen besmet met het coronavirus, 32 mensen zijn eraan overleden.

Lees ook: Linda de Mol over coronacrisis: ‘Alsof we in een heel rare slechte film zitten’