Peter r. de vries en ouders Nicky Verstappen

Zoon Peter R. de Vries staat ouders Nicky Verstappen bij in hoger beroep

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries, gaat vrijdag met de ouders van Nicky Verstappen mee naar de zitting in het hoger beroep in de zaak tegen Jos B. Dat vertelde hij dinsdag in het programma Khalid & Sophie. Het was het eerste live gesprek op televisie dat Royce deed na de dood van zijn vader.

Peter R. de Vries stond de ouders van Nicky Verstappen al decennia lang bij. De misdaadjournalist had ook een shirt dat hij voor de begrafenis van het jongetje had gekocht op zijn kamer hangen, om hem te motiveren te blijven zoeken naar de oplossing van de zaak.

Steun

“Ik ga mee om Berthie en Peter steun te bieden”, aldus Royce. “Ik ben mijn vader niet, en ik heb niet de illusie dat ik hem kan vervangen. Dat kan helemaal niemand. Maar ik weet dat deze zaak voor hem heel belangrijk was. Ik vind het belangrijk om zijn steun en support een beetje voort te zetten.” Het is niet duidelijk of Royce de ouders van Nicky structureel gaat bijstaan.

Gevangenisstraf

Jos B. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van Nicky Verstappen. De rechtbank Limburg veroordeelde B. tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. Zowel B. als het OM hebben hoger beroep ingesteld.