‘Ziekte was heel heftig’

Het gaat een stuk beter met Rosanna, de vrouw van Patrick Kluivert. De styliste kreeg vorig jaar te horen dat ze lymfeklierkanker heeft. "Het is heel heftig geweest."

"Als je dat te horen krijgt, stort je hele wereld in", aldus Rosanna. "Ik dacht alleen maar aan m'n kinderen." Ze werd behandeld met chemokuren. "Je bent een jaar geen moeder meer, je ligt alleen maar in bed", zei Rosanna in RTL Boulevard. "Je leeft van chemo naar chemo."

In die tijd kreeg ze veel steun van haar man. "Patrick was mijn maatje. Hij heeft mij erdoorheen gehaald." Zo herinnerde hij haar er op moeilijke momenten aan dat ze op bezoek zou komen in Brazilië tijdens het WK. Rosanna: "Op de dieptepunten zei Patrick: denk eraan hè, je staat er gewoon bij in Rio. Dat kon ik toen niet geloven, het was zo ver weg. Hij zei: geloof me, het gaat gebeuren."

De komende twee jaar heeft Rosanna nog om de drie maanden een onderhoudskuur. "Ik moet nu gewoon positief denken en er tegenaan gaan", zegt ze. Volgens haar arts zal ze de ziekte nooit helemaal kwijtraken, behalve als er een medicijn voor komt. "Ik ga alles doen voor geld voor onderzoek naar kanker", aldus Rosanna.