×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ziekte Sjoukje Hooymaayer veel ernstiger dan verwacht

12.04.2018 -

Sjoukje Hooymaayer kreeg gisteren slecht nieuws van haar artsen. Uit onderzoek bleek haar ziekte veel ernstiger dan verwacht.


Volgens de artsen zou de kans op genezing, zelfs na zware en intensieve behandelingen slechts minimaal zijn. In overleg met haar kinderen heeft ze daarom besloten daar vanaf te zien.

‘Omdat de kans op genezing minimaal is, heb ik na overleg met mijn kinderen en de oncoloog besloten hiervan af te zien’, schrijft Sjoukje in een brief. Sjoukje heeft eierstokkanker ‘in een ver gevorderd stadium’.

Ondanks haar ziekte neemt Sjoukje nog geen afscheid van het publiek. ‘Ik wil absoluut, als dat gaat, weer het toneel op om met volle teugen te genieten van de interactie met de zaal en van mijn collega's. Want dát ervaren geeft energie en joie de vivre. Het leven moet geleefd en gevierd worden.’

Volgens Hans Cornelissen, de producent van My Fair Lady, waarin Sjoukje te zien was, wil de 77-jarige actrice die rol in ieder geval nog één keer spelen. ‘En misschien wel vaker.’