×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zieke Max van Weezel krijgt documentaire

Zieke Max van Weezel krijgt documentaire
27.12.2018 -

De ongeneeslijk zieke politiek commentator en Radio 1-presentator Max van Weezel krijgt een eigen documentaire bij Omroep Max. Met presentatrice Dionne Stax praat hij over zijn werk, leven en de politiek. Ook halen (oud) politici herinneringen aan hem op.


Bij de 67-jarige Max van Weezel is aan het begin van dit jaar alvleesklierkanker geconstateerd. Hij onderging met spoed een zware operatie en er volgde maandenlang een chemotherapie. Bij Radio 1 vertelde hij dat de chemotherapie niet voldoende heeft gewerkt en dat hij volgens artsen nog maar een paar maanden te leven heeft.

Van Weezel is al ruim 42 jaar een bekend gezicht op het Binnenhof. Hij presenteerde verschillende radioprogramma’s, een podcast en schreef columns. Naast zijn interview met Dionne Stax halen politici zoals premier Mark Rutte, oud-premier Dries van Agt en oud-vicepremier Hans Wiegel herinneringen op aan de politiek journalist.

Strohalm

Over het naderende einde blijft Van Weezel nuchter. Hij wil zoveel mogelijk de actualiteiten blijven volgen en noemt het zijn 'laatste strohalm'. 'De wereld gaat door en ik wil er zoveel mogelijk bij zijn en alles zoveel mogelijk blijven volgen. Dat heet sterven in het harnas.'

De documentaire wordt uitgezonden op zondag 6 januari bij Max op NPO 2 om 19:15 uur.