×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zieke Eberhard van der Laan stopt per direct

18.09.2017 -

In januari maakte Eberhard van der Laan bekend dat hij ziek was en vandaag verstuurde hij weer een brief. Ditmaal om te melden dat hij uitbehandeld is en daarom per direct stopt als burgemeester van Amsterdam.


‘In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven’, schrijft Eberhard in een brief gericht aan de inwoners van zijn stad Amsterdam. ‘De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen. Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.’

Eberhard is momenteel 62 jaar en sinds 2010 burgemeester van Amsterdam. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door locoburgemeester Kajsa Ollongren.