×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zangeres en actrice Della Reese (86) overleden

20.11.2017 -

De Amerikaanse gospelzangeres en actrice Della Reese is overleden. Zij overleed op 86-jarige leeftijd in het bijzijn van familie en vrienden.


Reese werd als actrice wereldberoemd met haar rol als engel in de hitserie Touched by an Angel. Zij ontving hiervoor onder meer een Golden Globe-nominatie. De familie maakte het overlijden van Reese bekend via de Instagram-account van Roma Downey, een andere hoofdrolspeelster uit de serie.

Reese begon al op jonge leeftijd met zingen in een kerkkoor en werd op dertienjarige leeftijd ingelijfd bij de gospelgroep van Mahalia Jackson. Later richtte zij haar eigen gospelgroep op, The Meditation Singers. Later ging zij zich, onder meer beïnvloed door Ella Fitzgerald en Billie Holiday, meer toeleggen op jazz en kreeg zij een contract bij RCA Records. Voor dit label zong zij onder meer Don’t you know en Not one minute more, haar grootste hits.

In de jaren zestig ging Reese zich meer toeleggen op acteren en stond zij met een show jarenlang in Las Vegas. De zangeres was een van de eerste Afro-Amerikaanse gasten in de populaire The Tonight Show van Johnny Carson. In 1987 won zij een Grammy Award voor haar gospelalbums.