×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Zanger Timbaland bijna overleden aan overdosis

28.11.2017 -

Timbaland (45) heeft een opvallende betekenis gedaan in een interview met het tijdschrift Rolling Stone.


In het interview zegt de hitproducer dat hij er bijna niet meer was geweest: 'Ik slikte veel OxyContin, een voorgeschreven pijnstiller. Daar ben ik mee begonnen rond mijn dertigste, omdat ik hinder ondervond van een schotwond uit mijn jeugd, toen er zenuwen zijn geraakt. Ook had ik last van depressies en verslaving'.

Timbaland begon meer te gebruiken, toen de grote successen die hij voorheen boekte, uitbleven. 'Zoiets gaat aan je knagen en die pillen zorgden ervoor dat ik niks meer voelde', zo vertelt hij. Zijn gebruik liep zo uit de hand, dat hij op een gegeven moment hele dagen sliep: 'Jay-Z belde me op en zei me dat ik maar beter geen interviews meer kon geven, omdat ik alleen maar onzin uitkraamde'. 

Michelle, de vriendin van de producer, durfde niet meer te slapen, uit angst dat haar vriend een overdosis zou nemen terwijl ze sliep. 'Ja, zo ver is het bijna gekomen. Ik zag licht en toen ik adem probeerde te halen, was ik onder water. Gedurende dat moment zag ik mijn leven en dat dat voorbij zou zijn als ik niet zou veranderen', aldus Timbaland.

Het overlijden van Michael Jackson en Prince zette hem aan het denken. Ook zij kampten met verslaving aan voorgeschreven medicijnen. Hierop besloot Timbaland clean te worden en aan de bak te gaan. Hij werkte mee aan het aankomende album van Justin Timberlake, met wie hij vele successen boekte. Ook dook de producer de studio in met Zayn Malik, Jay-Z en Wiz Khalifa en zegt hij zich 'beter dan ooit te voelen'.