Youp van 't Hek

Youp van ’t Hek onwel op podium

Youp van ’t Hek is gisteravond op het podium onwel geworden tijdens een show in Rotterdam en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.

Youp van ’t Hek was volgens aanwezigen net een half uur bezig aan zijn voorstelling in het Oude Luxor toen de 65-jarige cabaretier ineens moeilijk uit zijn woorden kwam. Youp zei vijf minuten pauze te moeten nemen en verdween van het podium. Even later werd duidelijk dat hij zijn show niet ging afmaken.

Volgens Luxor-directeur Marc van Kaam was Youp aanspreekbaar toen hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. ‘Maar dit is natuurlijk schrikken. We wachten verdere medische informatie nu af’, aldus Marc aan het AD. Hij maakt het volgens zijn management goed, maar wordt uit voorzorg grondig medisch doorgelicht. ‘Youp is gelukkig goed aanspreekbaar. Hij heeft gisteravond echt geprobeerd verder te spelen, maar het lukte niet meer.’ Inmiddels is ook bekend dat de voorstelling van zaterdagavond 2 november in ieder geval niet doorgaat.

Het is niet de eerste keer dat Van ‘t Hek onwel het podium af moest. Enkele jaren geleden werd Youp ook al meerdere malen onwel op het podium. Youp van ’t Hek onderging na uitvoerig medisch onderzoek een openhartoperatie, waarbij hij meerdere bypasses kreeg.

Lees ook:

Youp van ’t Hek: ‘Oudejaarsconference 2020 wordt mijn laatste’