Wordt prins Bernhard Europees kampioen?

Prins Bernhard maakt kans dit weekeinde op het beroemde racecircuit van Monza in Italië Europees kampioen te worden in de GT4-klasse. Het kampioenschap beleeft op Monza zijn laatste ronde. Bernhard, bij wie vorig jaar lymfeklierkanker werd geconstateerd waarvoor hij tot dit voorjaar werd behandeld, won dit seizoen al 5 races.

De voortekenen zijn goed voor de coureur van Racing Team Holland By Ekris Motorsport. Bij de training vrijdag op het Formule 1-circuit kwamen Bernhard en teamgenoot Ricardo van der Ende in hun BMW M3 GT4 als tweede over de finish, op een halve seconde achterstand op Duncan Huisman en Luc Braams.

Bernhards broer prins Pieter-Christiaan ontbreekt op Monza. Hij wordt vervangen door Jörg Viebahn, die voor Racing Holland afwisselend achter het stuur kruipt met Simon Knap.