×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

William en Kate zeven jaar getrouwd

29.04.2018 -

De Britse prins William en zijn vrouw Kate vieren hun wollen huwelijksjubileum. Het is zondag namelijk precies zeven jaar geleden dat de hertog en hertogin elkaar het jawoord gaven in Westminster Abbey in Londen.


William en Kate leerden elkaar in 2001 kennen tijdens hun studie aan de universiteit van het Schotse St. Andrews. Kate had al een relatie op het moment dat William haar huisgenoot werd, maar die strandde twee jaar later, waarna de vonk tussen haar en de prins oversloeg.

De twee verloofden zich in oktober 2010. De prins vroeg Kate ten huwelijk tijdens een vakantie in Kenia. Ze trouwden vervolgens op 29 april 2011. De dienst werd geleid door de aartsbisschop van Canterbury, Rowan Williams, en de bisschop van Londen, Richard Chartres. Namens Nederland waren Willem-Alexander en Máxima bij de huwelijksvoltrekking aanwezig.

Maar liefst zo'n 600.000 mensen stonden langs de route die de koets aflegde van de Westminster Abbey naar Buckingham Palace. Wereldwijd volgden ongeveer twee miljard mensen het spektakel via de televisie.