William en Kate houden babyshower

Prins William en zijn echtgenote Catherine, de hertogin van Cambridge, zijn van plan een babyshower te houden in Kensington Palace. Het feest zou op zondag 30 juni worden gehouden, schrijven Britse media. Het is de dag voorafgaande aan de geboortedag van Williams moeder, de in 1997 verongelukte prinses Diana. William zou hiermee zijn moeder willen herdenken en betrekken bij de nabije gezinsuitbreiding.

''William is erg opgetogen over het idee. In zijn visie zal de geest van zijn moeder aanwezig zijn, terwijl zij uitkijken naar de geboorte van het kind'', zegt een bron van het magazine Now. William en Catherine zouden gasten hebben gevraagd geen extravagante cadeaus te kopen. In plaats daarvan willen ze er samen een mooie dag van maken. ''Ze willen plezier maken en ontspannen in aanloop naar de grote dag'', vervolgt de bron.

Catherine's zus Pippa Middleton heeft geholpen met het organiseren van de babyshower. Female First houdt de mogelijkheid open dat er ook nog een babyshower kan komen in huize Middleton in Bucklebury.