×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willem Nijholt: ‘Ik wil rust!’

16.03.2018 -

Acteur Willem Nijholt wil niet meer in de publiciteit verschijnen. De 83-jarige ster uit De Stille kracht, Willem Van Oranje en Penoza stelt rust te willen.


'Ik heb op geen enkele manier nog zin om in Nederland met mijn hoofd in kranten of op televisie te verschijnen. Ik wil het restant van mijn leven alleen in familiekring doorbrengen',  zo vertelt hij in een ochtendkrant.

De acteur noemt het: 'een onvoorwaardelijk besluit. Wie is er nu nog in mijn geïnteresseerd? Niemand toch!? Ik heb een dikke streep gezet onder het verleden en wil nu oud worden. Ik sta al aan de rand van mijn graf! Ik heb niet meer de behoefte om terug te kijken'.

Zijn laatste rol was die van maffiabaas Henk Ooms in het tweede seizoen van hitserie Penoza: 'Ik had de hele opnameperiode het idee dat ik op mijn tenen stond. Op de eerste dag stond ik te stotteren en dacht ik: kan ik dit nog waarmaken dat ik een levende legende wordt genoemd? Gaandeweg de opnamen nam de onzekerheid niet af'.