Willem-Alexander praat langdurig met Thé Lau

Voor de allerlaatste keer stond Thé Lau donderdagavond met zijn band The Scene op het podium. Hij zong het toepasselijke lied Open bij de opening van het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht. Daarna volgde nog eenmaal Iedereen is van de wereld. BLØF-zanger Paskal Jakobsen kwam onverwacht mee.

Koning Willem-Alexander, die de officiële opening verrichtte, kwam het podium op en sprak Lau terwijl hij hem langdurig de hand schudde. In de zaal waren onder anderen de trouwste fans, familie en vrienden van de band aanwezig. Ze zongen luidkeels mee en gaven de groep een laatste daverend applaus.

The Scene stopt omdat de 61-jarige frontman Lau ongeneeslijk ziek is. Hij heeft keelkanker en onlangs werd duidelijk dat hij niet lang meer heeft te leven. De band deed daarom vorige maand een afscheidstournee en stond op Pinkpop, in de Heineken Music Hall in Amsterdam, de Antwerpse Lotto Arena en de Ancienne Belgique in Brussel. Aangezien koning Willem-Alexander donderdag het muziekcentrum officieel opende, voegde de zanger er graag nog een allerlaatste optreden aan toe in popzaal Ronda.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen