Willem-Alexander en Máxima naar Noorwegen

De vakantie van Willem-Alexander en Máxima is begonnen, maar ze gaan nog niet meteen met het gezin naar Griekenland. Eerst hebben ze nog een andere verplichting: een feestje in Noorwegen!

De Noorse kroonprinses Mette-Marit en haar kinderen hebben een feestje georganiseerd voor kroonprins Haakon dit weekend. Willem-Alexander en Máxima zijn erbij, zo heeft het Noorse hof bevestigd.

Ook de komst van prins Constantijn en prins Jaime staat genoteerd. Zaterdag wordt de kroonprins namelijk veertig jaar en dat wordt gevierd met een speciaal tweedaags feest bij hun woonverblijf. Daarbij zijn vrienden en familie uit binnen- en buitenland uitgenodigd, waaronder het Nederlandse koningspaar en ook het kroonprinselijk paar van Denemarken. Niet alleen Haakon wordt veertig dit jaar, Mette-Marit wordt op 19 augustus veertig.

Het wordt een soort hippie-feest, waarbij gasten worden gevraagd eigen servies mee te brengen en de gasten – naar verluidt niet de koninklijke – verblijven in tenten op het feestterrein, waar live muziek is.