×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Willeke Alberti krijgt Troskompas Oeuvre Award

Willeke Alberti krijgt Troskompas Oeuvre Award
8.12.2018 -

Willeke Alberti heeft vrijdagavond de TrosKompas Oeuvre Award 2018 gekregen voor haar bijdrage aan de Nederlandse muziek en haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze kreeg de award tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome uit handen van haar zoon Johnny de Mol.


'Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan', oordeelt de jury. 'Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft 'een leven als een lied', zoals ze het zelf vaak noemt. Daarnaast is Willeke met haar warme persoonlijkheid ook nog eens zeer maatschappelijk betrokken. In 2001 heeft ze de Willeke Alberti Foundation opgericht met als doel het organiseren van uiteenlopende muzikale culturele activiteiten om het welzijn van senioren en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren. Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat ze haar eerste plaatje opnam, Zeg Pappie Ik Wilde U Vragen (1958), een duet met haar vader Willy. Er is geen mooier moment dan nu om de TrosKompas Oeuvre Award toe te kennen aan deze Grande Dame van de Nederlandse muziek.'

Eerdere winnaars van de TrosKompas Oeuvre Award waren René Froger, Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs en Vader Abraham.