Willeke Alberti

Willeke Alberti is kostbare jurk kwijt: ‘Hij heeft nostalgische waarde voor me’

Willeke Alberti zoekt de zwarte fluwelen jurk die zij in 1994 droeg toen zij voor Nederland deelnam aan het Eurovisiesongfestival. De nu 75-jarige zangeres zong toen in Dublin het lied 'Waar is de zon'.

Alberti gaf de jurk van ontwerper Paul Schulten enige tijd na haar optreden weg aan een goed doel, maar weet niet meer welk goed doel het betrof. “Hij was heel mooi, maar ik kon hem toen niet meer aan”, memoreert de zangeres in het Radio 5-programma Volgspot. “Inmiddels ben ik weer heel veel kilootjes kwijt. En hij heeft toch flinke nostalgische waarde voor me.”

Oproep

Bovendien wil Alberti de jurk graag aan tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam in mei. Zij is als oud-deelnemer bij de finale van het evenement in Ahoy aanwezig. “Ik weet niet wie hem toen heeft gekocht. Maar hij moet toch nog ergens hangen of in een koffer zitten. Hopelijk helpt deze noodoproep mij de japon terug te vinden.”

Lenen

De huidige eigenaar van de jurk kan zich melden bij het management van Alberti. De zangeres wil de japon overigens niet per se houden; als de huidige bezitter hem eenmalig wil uitlenen om te dragen is zij daar ook heel gelukkig mee, beklemtoont ze. De kans dat de jurk inmiddels is verwerkt tot huishouddoekjes, sluit zij lachend uit: “Daar was het absoluut de stof niet voor.”

Lees ook: Willeke Alberti maakt het goed na val op podium