Will Smith draagt kist Muhammad Ali

Will Smith en voormalig bokskampioen Lennox Lewis dragen vrijdag samen met een aantal anderen de kist met daarin het lichaam van Muhammad Ali. De Amerikaanse bokslegende overleed vrijdag op 74-jarige leeftijd in het ziekenhuis. 'The Greatest' krijgt eind deze week een groots afscheid in zijn geboorteplaats Louisville.

Smith speelde de rol van Muhammad Ali in de film die begin deze eeuw over de bokskampioen werd gemaakt. Het leverde de beroemde acteur naast een Oscar-nominatie ook een vriendschap op met de grootste bokser aller tijden. De geboren Engelsman Lewis werd drie keer wereldkampioen bij de zwaargewichten, iets wat alleen Ali en Evander Holyfield ooit ook lukte.

De manager van de overleden Ali maakte bekend dat Smith en Lewis samen met enkele vrienden en familieleden van de overleden bokser diens kist zullen dragen. Intussen groeit de lijst met sprekers ook gestaag. Naast de Amerikaanse oud-president Bill Clinton, sportpresentator Bryant Gumbel en vriend Billy Crystal zullen ook de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en koning Abdullah II van Jordanië een speech houden.

Donderdagmiddag wordt een gebedsdienst gehouden in de hal waar Ali in november 1961 zijn tegenstander Willi Besmanoff versloeg. De dienst heeft een islamitisch karakter, omdat Ali moslim was. Aanhangers van alle religies zijn echter welkom. Vrijdag volgt een rouwstoet door Louisville, waarna afscheid wordt genomen in een basketbalarena. Aansluitend zal het lichaam van Muhammad Ali worden bijgezet op de begraafplaats Cave Hill. Meer dan 30.000 mensen kunnen de plechtigheden bijwonen.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen