Samen Sterk Top 100 Gelijktijdig Op Drie Radiozenders

Wilfred Genee maakt ‘pas op de plaats’ na kaarsenrel

Wilfred Genee vindt het “verstandiger om even niks te zeggen” over het stoppen van het tv-programma Vandaag Inside, zegt hij in zijn radioprogramma The Friday Move op BNR. “Het heeft op dit moment niet zo veel zin om in emoties te reageren”, aldus Wilfred.

De emoties van de presentator zaten hoog de afgelopen week. “Dan denk ik dat het verstandiger is om even een pas op de plaats te maken. Als je vanuit emoties allerlei dingen gaat roepen wordt het allemaal veel lastiger.”

Wilfred vraagt zich een week na het stoppen van Vandaag Inside af wat hij “precies anders had kunnen doen”. “Ik denk dat ik in deze situatie wat rustiger en ingetogener ben geweest en niet heb geprobeerd om alles op te lossen.” Daarmee doelde hij op een eerdere rel in het programma, rond Akwasi. “Toen vlogen Johan en René elkaar via de media in de haren.”

Rustige week

Sinds het stoppen van het programma heeft de 54-jarige presentator “een rustige week” gehad. “Ik ben een paar dagen met mijn kinderen naar het strand geweest in Scheveningen.”

Een week geleden werd bekend dat Johan, Wilfred en René van der Gijp per direct stopten met hun werkzaamheden voor Vandaag Inside. Dit was enkele dagen na de ophef die ontstond over uitspraken van Derksen over het penetreren van een bewusteloze vrouw met een kaars. De analist nuanceerde dit in de volgende uitzending en stelde dat er geen penetratie had plaatsgevonden en dat hij de kaars ‘slechts’ tussen haar benen had gezet.