Wie kan Helen Mirren vervangen

Er komt een vervolg op de succesvolle Britse politieserie Prime Suspect, waarin actrice Helen Mirren (68) de hoofdrol speelde. In de zevendelige serie uit de jaren 80 en 90 vertolkte Mirren de rol van inspecteur Jane Tennison. De nieuwe serie gaat terug naar de periode waarin Jane Tennison bij de politie begint. De vraag is nu echter wie de rol van Tennison zou moeten gaan spelen.

Misdaadauteur Lynda La Plante publiceert haar nieuwe boek in 2015. De detective zal vanaf 2016 te zien zijn op de Britse televisie. ''Wanneer je de inspecteur voor het eerst ziet in de jaren 90, heeft zij een zeer complex karakter. Maar hoe is ze zo geworden?'', zei de misdaadauteur. ''Mogelijk is ze getekend door zoiets als een affaire met een hogere politieofficier die is vermoord'', speculeert de schrijfster. Ook wil de auteur graag vertellen waarom Jane Tennison bij de politie is gegaan.
De succesvolle auteur heeft nog niemand in gedachten voor de rol van de jonge Tennison. ''Dat wordt een moeilijke zoektocht, gezien de iconische rol van Helen Mirren.'' La Plante betwijfelt of Mirren weer een rol in de serie wil spelen. ''Ik zou haar graag benaderen om een rol te overwegen, maar ze heeft inmiddels zo'n indrukwekkende carrière opgebouwd. Ik betwijfel of ze terug wil.''
Mirren kreeg een Emmy Award voor haar rol in Prime Suspect. Ze is daarnaast onder meer bekend van films als The Queen (2006) en The Last Station (2009).