×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Recordpoging Maarten van der Weijden mislukt: Vroegtijdig gestopt

Recordpoging Maarten van der Weijden mislukt: Vroegtijdig gestopt
24.01.2020 -

Het is Maarten van der Weijden helaas niet gelukt om het om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken. De zwemmer is vroegtijdig gestopt.


Na herhaaldelijk overleg en meerdere peptalks heeft de zwemmer samen met zijn team besloten om na ruim 18 uur zwemmen te stoppen. Zijn honderdmetertijd bleef oplopen en Maarten kreeg het alleen maar zwaarder. Het huidige record stond op 101,9 kilometer.

De wereldkampioen deed twee keer eerder een aanval op het record: in 2017 en 2018. De eerste keer haalde hij het ook nét niet en bij zijn tweede poging haalde hij het ruim met 102.8 kilometer, maar werd zijn poging afgekeurd door het Guinness World Records. De geluidsopname was ongeldig.

Ook bij deze recordpoging gaan alle donaties naar de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek en -projecten.

Lees ook:

Binnenkijken bij: het miljoenenpand van Youp van ’t Hek!

Minnares onthult: ‘Mijn geheime nacht met pasgetrouwde Daley Blind’

Ondanks nieuwe relatie: Arne Toonen laat tatoeage Birgit Schuurman staan