×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Wendy van Dijk woedend op Youp van ’t Hek

12.02.2018 -

Wendy van Dijk is woedend op Youp van 't Hek. Youp haalt in zijn nieuwe column voor het NRC hard uit naar Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL én echtgenoot van Wendy.


De column gaat over de hele ophef rondom het fenomeen Bo van Spilbeeck, eerder Boudewijn van Spilbeeck. Een onderwerp dat je bijna niet gemist kan hebben. Mocht dat nou wel het geval zijn, lees dan hier even over de kwestie en bekijk de bijbehorende video.

Youp verwijst in zijn artikel naar 'Erdogan Galjaard': 'Hij nam in een laf statement afstand van het baldadige trio. Opvallend. Dan weet ik namelijk nog wel een stuk of tien onsmakelijke programma's waar hij zich schaamrood van kan distantiëren'. 

Hoewel deze woorden en de verandering van Erland Galjaard naar 'Erdogan Galjaard' al vrij heftig op te vatten zijn, stopt de cabaretièr daar niet: 'Wat is er aan de hand met ons land dat we zo bibberbang zijn om elkaar te kwetsen? Zeker als het om seksualiteit gaat. Tijdje geleden schreef ik dat ik het woord pisnicht nog steeds gebruik. Daar scheld ik niet alle homo's mee uit, maar sommige nichten zijn gewoon pisnichten. Een voorbeeld? Albert Verlinde, die bij dezelfde Erdogan jarenlang geil van het kwijl in de privélevens van bekende mensen zat te wroeten, is een pisnicht'. 

Behoorlijk harde woorden van de goedlachse Youp. En Wendy? Die is niet gecharmeerd: 'Maar niet de confrontatie aangaan… dan toch maar afzeggen. Lafaard', is haar keiharde reactie op het artikel.