×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Weinstein slaat na maanden stilte terug

31.01.2018 -

Na de vernietigende publicatie in The New York Times over zijn seksuele wangedrag, heeft Harvey Weinstein zich de afgelopen maanden op de achtergrond gehouden en was hij voor geen enkel medium bereikbaar voor commentaar. Na een lange radiostilte laat de eens zo gevierde Hollywood-producent van zich horen via een statement en haalt hij hard uit naar actrice Rose McGowan.


'Voor alle duidelijkheid: Harvey Weinstein en zijn advocaten hebben ervoor gekozen om zich niet publiekelijk uit te laten over de vrouwen die Weinstein hebben beschuldigd van seksueel wangedrag. Ondanks het feit dat er genoeg bewijs is om aan te tonen dat deze beschuldigingen vals zijn', luidt het statement.

'Team Harvey' vervolgt: 'Maar na het zien van de vertoning van Rose McGowan, die puur en alleen haar eigen boek via deze weg promoot, was het voor ons onmogelijk om hier niet op te reageren. Deze vrouw probeert de heer Weinstein zwart te maken met een grove leugen, die niet alleen door de heer Weinstein wordt ontkend maar ook door twee andere getuigen. Onder hen zijn de manager van mevrouw McGowan in de desbetreffende periode en collega-acteur Ben Affleck, tegen wie ze allebei gezegd zou hebben verkracht te zijn door de heer Weinstein. Althans, dat zegt ze nu. In 1997 zei ze tegen haar toenmalige manager en collega-acteur Affleck dat seksueel contact wederzijds was', aldus Weinstein's advocaat Ben Brafman.

In oktober begon het balletje te rollen toen steeds meer vrouwen naar buiten kwamen met verhalen over seksuele intimiteiten van de grootse Hollywood-producent.