Weinig belangstelling aankomst Belgisch koningspaar

Slechts een honderdtal belangstellenden heeft zaterdagavond de moeite genomen om de Belgische koninklijke familie te verwelkomen bij Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Daar vindt het traditionele concert plaats ter gelegenheid van de nationale feestdag op 21 juli.

Een toeschouwer had een plakkaat bij zich met daarop in het Frans 'Merci Sire' en aan de andere kant, om het Vlaamse volksdeel niet teveel tegen de haren in te strijken 'Vive Filip'.

,,Dat heb ik expres gedaan", aldus de strategisch opgestelde vrouw, die de koning bij aankomst ook luidkeels bedankte. De koninklijke familie arriveerde in snel tempo bij de concertzaal. Koning Albert en koningin Paola eerst, daarna koningin Fabiola die zich meteen zorgen maakte of haar rolstoel wel over de drempel kon, en vervolgens de drie kinderen van Albert en Paola met hun partners. Voor Filip en Mathilde was er extra applaus, het kleurrijke ensemble van prinses Claire oogstte enkele hoorbare 'ah's.

Het bijwonen van het concert was de openingsacte van 28 uur koninklijke bedrijvigheid rond de troonswisseling zondag. De plechtigheden en festiviteiten die deels samenvallen met de gebruikelijke activiteiten voor de nationale feestdag, worden zondagavond afgesloten met een groot vuurwerk.