Weetjes: Veel fruit voor vruchtbare mannen

Iedere week zet Weekend een aantal mode, beauty, lifestyle of gezondheids-weetjes op een rijtje...

Veel fruit voor vruchtbare mannen
Een onderzoek naar de spermakwaliteit van een groot aantal mannen heeftiets opmerkelijks aan het licht gebracht. De mannen die het grootstesperma-aantal en het beweeglijkste zaad hadden aten over het algemeenveel fruit, groente en vezels en weinig eiwit en vet. Men verklaartdeze verhoogde vruchtbaarheid als volgt: door de luchtvervuiling en eenongezonde levensstijl komen er veel schadelijke vrije radicalen in onslichaam. Zij hebben een negatieve invloed op de vruchtbaarheid van deman. De antioxidanten in fruit, groente en vezels vernietigen dezevrije radicalen.

Theekransjes maken gelukkig

Schaamt u zich niet als u het gezellig vindt om met een aantal anderevrouwen zo af en toe eens een echt theekransje te vormen, om onder hetgenot van een kopje thee en een koekje eindeloos met elkaar te praten.Volgens wetenschappers van de Universiteit van Michigan wordt u daaralleen maar gelukkiger en gezonder van. Door zo openlijk over jezelf tekunnen praten en lachen met soortgenoten komt het vrouwelijke hormoonprogesteron vrij. Een verhoogde waarde van dit hormoon heeft eenuitgesproken positief effect op ons geluksgevoel en de gezondheid.

Haaruitval door stress

Door stress kan extra haaruitval veroorzaakt worden. Dat komt omdatelke haarwortel omgeven wordt door zenuwvaatjes. Bij stress kunnen dezevaatjes de cellen in de wortel doden waardoor het haar niet meer groeiten op den duur uitvalt.