Waylon adviseert Voice-kandidaten: teken niet

Zanger Waylon, jurylid van het programma The Voice, geeft finalisten van het programma het advies geen contract te tekenen als zij winnen.

'Het programma is een geweldige etalage. Maar de artiesten moeten slimmer zijn, en het verloop na de winst is een probleem', vindt Waylon. De zanger besloot zelf in 2008 ook geen contract te tekenen toen hij tweede werd in Holland's Got Talent.

'Toen ik mij niet vastlegde, werd gezegd dat ik een jaar niet mocht werken. Ja, nou en? Toen had ik de tijd om mijn shit op orde te krijgen, liedjes te schrijven en een eigen plaat op te nemen', vertelt hij in een interview met een ochtendkrant. 

Daarna kwam zijn eerste hitsingle Wicked Way en tekende hij bij Motown. 'Als ik had meegedaan aan The Voice, had ik geen enkel contract getekend daarna. Dan had ik gezegd: ’Zoek het allemaal maar uit. Er zijn tweeënhalf miljoen mensen die mij hebben gezien en die gaan mij niet vergeten. Ik ga nu werken aan mijn eigen carrière', aldus Waylon.

De zanger stelt ook dat hij het heel jammer vindt dat veel zangers niet doorbreken na succes in The Voice. 'Op het moment dat een artiest heeft gewonnen, zoals vorig jaar Jim, gaat hij een coveralbum opnemen. Dat vind ik doodzonde. Ik wil Jim leren kennen, die covers heb ik hier al gehoord.'

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen