Waltons-vader overleden

Ralph Waite is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse acteur is vooral bekend als vader John Walton in de televisieserie The Waltons.

The Waltons werd van 1972 tot 1981 uitgezonden en was ook op de Nederlandse televisie te zien. De met meerdere Emmy's en Golden Globes bekroonde serie volgde John, zijn vrouw Olivia en hun zeven kinderen tijdens de recessiejaren en de Tweede Wereldoorlog.

Waite wordt liefdevol herinnerd door zijn mede-acteurs uit de serie. "Hij was mijn spirituele echtgenoot", zegt Michael Learned, die Olivia speelde, in The Hollywood Reporter. "We hebben meer dan veertig jaar van elkaar gehouden. Hij was een liefdevolle mentor en een rolmodel voor een hele generatie." Zijn televisiedochter Judy Norton, die Mary Ellen Walton speelde, verklaarde: "Woorden schieten tekort om het verlies van Ralph Waite uit te drukken. Mijn vriend, mijn collega, mijn 'papa'."

Waite was drie keer getrouwd en kreeg drie dochters met zijn eerste vrouw. De acteur Liam Waite (o.a. Ghost Whisperer) is zijn stiefzoon.