×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Waldemar Torenstra is nieuwe jonge Baantjer

5.06.2018 -

Rechercheur De Cock keert terug op televisie. De Amsterdamse rechercheur keert twaalf jaar nadat de oorspronkelijke serie werd gestopt terug bij RTL4 en Videoland.


De serie speelt zich af in de roerige jaren tachtig, als het personage De Cock net rechercheur is geworden. De hoofdrol wordt vertolkt door Waldemar Torenstra. Tygo Gernandt speelt de rol van zijn vaste partner, Tonnie Montijn. Het idee voor de serie is afkomstig van Thijs en Peter Römer, de kleinzoon en zoon van Piet Römer, die de oude Baantjer in de oorspronkelijke reeks speelde.

De nieuwe serie wordt voorafgegaan door een speelfilm die volgend jaar in de bioscoop te zien zal zijn. Thijs Römer heeft mede het scenario van de film geschreven. 'Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van een van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock', zegt Waldemar.

De opnames van de nieuwe Baantjer starten in september. De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi's); de productie is in handen van Millstreet Films. Het personage De Cock werd ooit bedacht door rechercheur Appie Baantjer, die zeventig boeken rond de Amsterdamse diender schreef. Van de Baantjer-boeken zijn 7 miljoen exemplaren verkocht.