×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vrouw Frits Spits overleden

5.05.2018 -

Het NPO-radioprogramma De Taalstaat moest het zaterdagochtend stellen zonder presentator Frits Spits. De echtgenote van Spits is vrijdag overleden.


Margriet Vroomans presenteert de radioshow dit keer. 'Helaas zonder Frits Spits en dat heeft een droeve reden. Zijn vrouw Greetje is gisteren overleden. Wij wensen Frits en zijn familie veel sterkte', zei Margriet bij aanvang van het wekelijkse radioprogramma over de Nederlandse taal.

De vrouw van Spits was al een tijd lang ziek. 'Hij kan er niet zijn omdat zijn vrouw ernstig ziek is. Daarom open ik ook vandaag de slagboom die toegang geeft tot de Taalstaat', legde zijn vervanger Bert Kranenbarg vorige maand uit.

Frits Spits (70) presenteert De Taalstaat sinds 2014 elke zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur op NPO Radio 1. Hij leerde zijn vrouw Greetje kennen tijdens zijn schooltijd, ze zaten vroeger bij elkaar in de klas. Ze waren ruim 45 jaar getrouwd.