Vroege kerst voor Hadewych Minis

Hoewel we de donkere dagen van deze winter net achter de rug hebben, maakte de VPRO donderdag alweer bekend wat ons in december op tv te wachten staat. Tussen Sinterklaas en kerst zendt de omroep dagelijks op Zapp de nieuwe 20-delige dramaserie Vrolijke Kerst uit.

Jeroen Spitzenberger en Hadewych Minis spelen de hoofdrollen in de serie van producent BosBros. De komische serie gaat over de rijke familie Vrolijk, die alles kwijtraakt en opnieuw moet beginnen. Het gezin wordt uit huis gezet en vindt met hulp van werkster Nina onderdak in een oud kantoorgebouw tussen andere nieuwe armen.

Terwijl vader (Jeroen) en moeder (Hadewych) het moeilijk hebben met zichzelf en elkaar, en grote broer Thomas (15) en zusje Emma (7) vreselijk moeten wennen aan de nieuwe situatie, probeert Lucas (10) er het beste van te maken. Zijn hoogste doel is een vrolijke kerst voor de hele familie.

De opnames beginnen op 7 maart. Hadewych won vorig jaar een Gouden Kalf voor Beste Actrice, voor haar rol in de film Borgman. Jeroen is onder meer bekend van de films Mannenharten, Tirza en Alles Is liefde.