Vrienden maken zich zorgen om Frans Molenaar

Frans Molenaar is de laatste tijd erg vergeetachtig. "Vrienden maken me daar vaak op attent", aldus de couturier.

De 73-jarige Frans zegt dat hij er eigenlijk voor naar de dokter moet. Maar een maand voor zijn 99e show heeft hij het erg druk. "Maar daarna ga ik zeker. Dan moet hij maar eens kijken wat er allemaal met me aan de hand is." Vrienden van Molenaar vertellen De Telegraaf dat ze zich lichtelijk zorgen maken om hem. Zo zouden ze twijfelen of Frans nog begint aan zijn 100e collectie. "Het creatieve gedeelte van zijn hersenen werkt prima. Maar zijn geheugen gaat heel erg hard achteruit. En het is alsof hij dat zelf niet wil beseffen…", laat een vriend weten.

Frans zelf maakt zich niet echt zorgen. "Ik heb veel aan mijn hoofd, daar staan mensen niet bij stil. Natuurlijk vertel ik sommige dingen twee keer, in mei word ik 74! Ik ken ook zo veel mensen, dat gaat wel eens fout", aldus de succesvolle ontwerper. "Er wordt me vaak gezegd dat ik dingen vergeet, en ik merk dat natuurlijk zelf ook wel. En ook dat het steeds erger wordt. Soms gaat het een hele tijd goed, en dan ineens weer mis. Dat heeft gewoon met ouder worden te maken, dat kan toch?"

Aan stoppen denkt Molenaar dan ook nog niet. "Ik heb er gewoon ook nog zo veel zin in, in dingen maken. En van succes wordt niemand moe. Lichamelijk mag het dan even niet zo goed gaan, ik voel me meestal prima."