Vrienden maakten zich zorgen om L’Wren Scott

Vrienden van L'Wren Scott maakten zich al langer zorgen om haar. Dat schrijft Cathy Horyn, modecriticus en vriendin van Scott, in New York Times. L'Wren zou al vaker problemen hebben gehad met haar modelabel. "Ik zei haar toen dat ze zichzelf de tijd moest geven om het op te lossen of om er anders mee te stoppen."

"Haar gezondheid op het spel zetten, vond ik het niet waard. Dat heb ik gezegd, maar ze vond het geen leuk advies." Horyn en Scott waren goede vriendinnen. Half februari spraken ze elkaar nog. "Ik was verbaasd dat ze zo down klonk. Ze vertelde dat ze haar show moest cancellen. Toen heb ik haar weer op het hart gedrukt om haar gezondheid op de eerste plaats te zetten."
Volgens Horyn was Scott bezig met het afscheid nemen van haar label. "Hoewel dit natuurlijk heel pijnlijk is, had ik niet gedacht dat ze deze conclusie zou trekken." Cathy benadrukt dat de geruchten dat het niet goed zou gaan tussen Mick en L'Wren niet waar zijn. De avond voordat de ontwerpster een einde zou hebben gemaakt aan haar leven was ze samen met vrienden. "Zij maakten zich heel erg zorgen om haar, maar nee, ze hadden niet gedacht dat ze zoiets zou doen."
L'Wren Scott (49) werd dinsdag in haar appartement in New York gevonden. Ze zou zichzelf van het leven hebben beroofd. De politie houdt echter nog alle opties open en de doodsoorzaak moet officieel nog worden vastgesteld. L'Wren en Mick waren sinds 2001 een stel.
De Rolling Stones hebben op hun Facebookpagina laten weten dat ze meeleven met hun collega Mick. "Niemand zag dit aankomen. Mick is al heel lang mijn soulmate en we houden van hem", aldus Keith Richards. Charlie Watts sluit zich hier helemaal bij aan. "We zijn allemaal compleet in shock. Maar we willen Mick heel graag steunen." Ook Ronnie Wood wil zijn collega steunen. "We moeten hem hier doorheen slepen. Natuurlijk zullen we proberen om zo snel mogelijk weer op het podium te staan", aldus Ronnie.