Placeholder

Vliegtuig Morgan Freeman maakt noodlanding

Het vliegtuig waarin Morgan Freeman zaterdagavond zat heeft een noodlanding moeten maken in Mississippi. De 78-jarige acteur was de enige passagier in het toestel, toen dit hydraulische problemen kreeg kort na het opstijgen.

De piloot zond een noodsignaal uit en kreeg toestemming om te landen in Tunica, bijna 60 kilometer vanwaar ze vertrokken. Het is niet duidelijk of de piloot te laat landde, de landingsbaan te kort was of de remmen het door de technische problemen niet deden, maar het vliegtuig schoot aan het eind van de landingsbaan door en belandde in een weiland. Niemand raakte gewond bij de noodlanding en Freeman kwam met de schrik vrij.

"Soms gaan dingen niet als gepland. Een band ging kapot bij het opstijgen wat weer andere problemen veroorzaakte. Maar dankzij mijn uitstekende piloot Jimmy Hobson zijn we geland zonder een schrammetje op te lopen. Dat kan ik niet van mijn vliegtuig zeggen", aldus de Amerikaanse acteur tegen TMZ. Freeman was onderweg naar Houston in Texas om daar de serie The Story Of God op te nemen voor National Geographic.