Vlaggen in Delft zaterdag halfstok

Een aantal ondernemers in Delft hangt zaterdag de vlaggen halfstok uit respect voor de familie, vrienden en collega's die prins Friso herdenken in de Oude Kerk in Delft. Dit meldt het AD Haagsche Courant.

De krant citeert ook het bedrijf Happy Day Tours, dat 'op gepaste wijze' aandacht zal besteden aan de herdenkingsbijeenkomst voor de mensen die deelnemen aan de Oranjestadswandeling. Die voert onder meer langs de Oude Kerk, waar prins Friso en prinses Mabel in april 2004 trouwden, en het huis aan de Oude Delft waar de prins tijdens zijn studietijd heeft gewoond. De eigenaresse van de bakkerij aan de Choorstraat vertelt een foto van Friso met een paars lint in de etalage te zullen zetten. Molen De Roos in Delft houdt zaterdag uit respect voor de koninklijke familie de wieken stil.

De gemeente Delft heeft een aantal verkeersmaatregelen afgekondigd. Rond de Oude Kerk op het Heilige Geestkerkhof worden hekken geplaatst. Tussen 10.00 en 18.00 uur is het gebied afgesloten. Dit geldt ook voor het St. Agathaplein. Museum Het Prinsenhof is zaterdag dicht, evenals de Phoenixgarage die is gereserveerd voor genodigden.

De routes langs het Heilige Geestkerkhof, de Voorstraat en de Oude Kerkstraat blijven alleen open voor voetgangers. Er is slechts beperkt ruimte voor publiek.