Viola Holt de politiek in

Viola Holt staat op de kandidatenlijst van 50PLUS voor de verkiezingen in de nieuwe gemeente Gooise Meren. De oud-presentatrice gaat aan de slag als lijstduwer in Muiden, Naarden en Bussum, de gemeenten die opgaan in Gooise Meren. Dat heeft de ouderenpartij zondag bekendgemaakt.

"Ik kom uit een gezin waarin de politiek altijd een belangrijke rol speelde", vertelt de 66-jarige Holt op de site van 50PLUS. "In mijn tv-periode had ik te weinig tijd om mij er mee te bemoeien, maar als ik zie hoe de gevestigde politieke partijen de ouderen verwaarlozen, dan is dat voor mij de motivatie om mij in te zetten voor de partij 50PLUS."

"Zelf heb ik mijn leven lang alle premies betaald, maar als je ziet wat er nu in de thuiszorg gebeurt", vervolgt Holt, die in het verleden onder andere De 5 Uur Show en TV-Romantica presenteerde. "Dat is niet zoals het moet, de mensen worden te veel afhankelijk van toevallige familieleden. En bedenk dat de helft van de mensen binnenkort uit 50-plussers bestaat."

De verkiezingen zijn op 18 november. Het is de eerste keer dat 50PLUS meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook Viola's man Peter Holt staat namens de partij op de kandidatenlijst in Gooise Meren. De twee wonen al meer dan tien jaar in Muiderberg.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen