×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vijf bypasses voor Bas Westerweel

16.10.2017 -

Zijn dochter Julie maakte eerder al bekend dat Bas Westerweel een hatrtstilstand heeft gehad. Vandaag vertelde de presentator wat hem precies is overkomen.


’Ik was even weg dus. Letterlijk en figuurlijk,’ vertelt Bas op Facebook. ’Op 7 september ben ik op het voetbalveld neergevallen.’ Bas bleek een hartstilstand te hebben. ’Er is razendsnel gereanimeerd, 112 gebeld, AED ingezet, gedefibrilleerd en ben ik met ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een paar dagen later is mijn borstkas geopend en is er met gezonde aderen, vijfmaal een bypass geplaatst.
Iedere dag besef ik dat ik ongelofelijk geluk heb gehad. Mijn vrienden bij de veteranen wisten wat ze moesten doen en er was een werkende AED dichtbij. Ik ben deze helden zeer dankbaar. Zij zijn de engeltjes op mijn schouder…’

Bas heeft geen maagden gezien.  ’Ook geen wit licht in een tunnel en ook geen harp horen spelen. Ik kwam bij bewustzijn en dat was meer dan prachtig. Ik zag mijn kinderen, mijn lief en kreeg direct zin in deel twee op dit ondermaanse. Ik heb inmiddels veel nieuwe energie in mijn hoofd en in mijn lijf. We zien elkaar vast snel. Dank jullie wel voor de mooie woorden. Tot snel…ik ga nu even een tukkie doen.’