Vier arrestaties rond dood Hoffman

De politie van New York heeft dinsdag (lokale tijd) in een appartementencomplex in Manhattan vier mensen opgepakt die mogelijk de heroïne hebben geleverd waaraan acteur Philip Seymour Hoffman afgelopen weekeinde is overleden. Dat meldt CNN op basis van politiebronnen.

De vier, drie mannen en een vrouw, werden gearresteerd na een tip dat de drugs uit hun appartementencomplex afkomstig waren. Tientallen agenten vielen hun drie woningen binnen en namen in totaal meer dan 350 zakjes met heroïne in beslag.

De 46-jarige Hoffman werd zondag dood gevonden in zijn appartement, met naar verluidt nog een naald in zijn arm. Een overdosis drugs zou hem fataal zijn geworden. Tests hebben inmiddels uitgewezen dat de heroïne in zijn lichaam niet was vermengd met fentanyl. Aan die dodelijke combinatie zijn de laatste tijd in de staat Pennsylvania meer dan 20 mensen bezweken.

Een politiewoordvoerder ontkent tegenover The Hollywood Reporter dat er arrestaties zijn verricht in verband met de zaak. Volgens rechercheur Sessa zijn er geen nieuwe ontwikkelingen.