Video: ‘Fergie’ komt weer op voor Andrew

Sarah Ferguson heeft in de Amerikaanse media nogmaals haar ex-man prins Andrew verdedigd. "Ik zal niet toekijken hoe hij door het slijk wordt gehaald", zei ze fel.

De tweede zoon van koningin Elizabeth is in opspraak geraakt doordat een Amerikaanse vrouw heeft verklaard dat ze als minderjarige enkele malen gedwongen werd tot seks met de prins. Andrew ontkent dat hij seks met haar heeft gehad. Ook Buckingham Palace heeft herhaaldelijk laten weten dat de beschuldigingen niet op waarheid zijn gebaseerd.

Ferguson sluit zich daarbij aan en wil geen kwaad woord horen over Andrew, met wie ze tussen 1986 en 1996 getrouwd was. "Ik sta achter hem, omdat ik weet hoe het voelt als er hatelijke leugens over je worden verspreid", vertelde ze in de Today Show. De moeder van de prinsessen Beatrice en Eugenie omschrijft haar ex als 'een geweldige vader en een ontzettend goede vent' die veel nuttig werk heeft verricht voor zijn land.

Vorige week kwam Ferguson ook al op voor prins Andrew. "Het was het mooiste moment van mijn leven toen ik in 1986 met hem trouwde", gaf ze te kennen.