K3 Show

Vertrek Klaasje uit K3 roept vragen op: is er iets voorgevallen?

Hanne en Marthe moesten even slikken toen collega Klaasje duidelijk maakte dat ze uit K3 wil stappen. Maar nu ze van de eerste schrik zijn bekomen volgt acceptatie, vertellen de Vlaamse zangeressen tegen het ANP.

“Wij kunnen ons goed voorstellen dat veel fans hier ook van schrikken. Misschien nog wel meer dan wij”, zegt Marthe. “Wij kennen Klaasje natuurlijk heel goed en daardoor voelden we het al een beetje aankomen. Maar voor veel mensen komt dit als een verrassing: Klaasje gaat binnen een jaar niet meer deel uitmaken van K3. Ik snap dat dat hard aan kan komen, zeker nu het bovenop alle coronadingen komt.”

Mooi verhaal

Hanne denkt dat veel fans het echter ook zullen begrijpen nu Klaasje na vijf jaar haar eigen weg wil gaan. “Hopelijk gaan ze het net als ons omarmen en er positief tegenaan kijken. We hebben tot nu toe al een heel mooi verhaal geschreven en dat blijven we doen. Zowel Klaasje op zichzelf als Marthe en ik in K3.”

Rollercoaster

Marthe benadrukt dat er absoluut niets is voorgevallen achter de schermen. “Ook al is het geen fijne beslissing maar dat gaf mij toch een fijn gevoel. Ik zou niet gewild hebben dat dit móést gebeuren als er iets misgelopen zou zijn tussen ons of dat we niet meer door een deur zouden kunnen”, vertelt ze. “Ik ben blij dat we nooit op zo’n punt zijn gekomen en dat maakt ook dat we vandaag met gerust gevoel de waarheid konden vertellen, niets hoefden te verbloemen en gewoon konden zeggen hoe het echt zit.”

Sinds Klaasjes beslissing zitten de twee wel in “een emotionele rollercoaster”. “Toen het besef kwam had ik zoiets van: ‘aah nee, alles gaat veranderen’. De toekomst waar ik zo zeker van was, was er niet meer”, legt Hanne uit. “Toen kreeg ik toch wel even een brok in m’n keel. Ik ga Klaasje keihard missen. Je deelt vijf jaar lief en leed met elkaar, we zijn ook een super sterk team geworden. Dan is het moeilijk om afstand te nemen maar liefhebben is ook loslaten.”

Waardig afscheid

In het najaar wordt als de corona-omstandigheden dat toelaten afscheid genomen van Klaasje met een tournee door Nederland en Vlaanderen. Hoewel het onzeker is of dat door kan gaan, gelooft Hanne dat er hoe dan ook een mooi afscheid komt.

“Dat hebben wij uiteraard niet in de hand en dat zal volledig afhangen van de cijfers. Als blijkt dat de tour gecanceld gaat worden, ben ik er desondanks van overtuigd dat we met Studio100 een geweldig idee gaan verzinnen om Klaasje een waardig afscheid te geven”, aldus Hanne “We gaan nu vooral met de dag leven en zien hoe het gaat.”