×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Verspreiders van seksfilmpje Patricia Paay alsnog voor rechter gesleept

Verspreiders van seksfilmpje Patricia Paay alsnog voor rechter gesleept
10.03.2020 -

De twee mannen die op Twitter het plasseksfilmpje van Patricia Paay verspreidden, moeten alsnog voor de strafrechter verschijnen. Dat zal op 14 mei gebeuren.


Eerder was al bekend dat de twee personen die het filmpje in 2017 via Twitter hebben verspreid, worden vervolgd omdat ze niet akkoord zijn gegaan met een schikking van het Openbaar Ministerie (OM). Patricia sleepte destijds onder meer GeenStijl en Michel V., alias twitteraar Eendevanger, voor de rechter en won de zaak. Ze moesten haar een schadevergoeding betalen. Daarnaast startte justitie een strafzaak.

Het OM deed GeenStijl en de twee mannen in november 2018 een strafvoorstel om de zaak buiten de rechtbank te kunnen afhandelen. Wat het voorstel inhield, is niet duidelijk. GeenStijl is ermee akkoord gegaan, maar de twee andere partijen niet. Zij moeten zich dus in mei voor de rechter verantwoorden.

Op het filmpje was te zien dat Patricia plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting destijds vertelde de zangeres dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. ‘Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden’, zei ze. ‘Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven.’

Lees ook:

Melissa Drost moet GTST verlaten: ‘De tijd van bezorgdheid is voorbij’

Openhartige Daphne Bunskoek: ‘Geen spijt dat ik geen kinderen heb’

Quinty Trustfull woont gescheiden van haar man