Johan Derksen

Veronica gaat Johan Derksen niet aanspreken op racistische opmerkingen rapper Akwasi

Zender Veronica gaat Johan Derksen niet aanspreken op zijn opmerkingen over Akwasi en Zwarte Piet uit de uitzending van Veronica Inside van afgelopen maandag.

‘Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel’, laat de zender dinsdag in een korte verklaring weten. Wel zegt Veronica ‘tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen’ te zijn. Derksen ging in de uitzending helemaal los op Akwasi en diens optredens in de media na de inmiddels beruchte Dam-speech. Hij stelde Akwasi ‘een ontzettende vervelende raaskallende rapper’ te vinden.

‘Een held’

Derksen zei over de Black Lives Matter-protesten dat hij op tv ‘alleen maar schreeuwende gekkies ziet die de ruimte krijgen’. Hij en zijn tafelgenoot René van der Gijp kunnen zich niet voorstellen dat het racismeprobleem in Nederland ‘zo erg is als ze zeggen’. Vervolgens beschreven de heren de man die in Leeuwarden verkleed als Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie ging staan als ‘een held’. ‘Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?’, grapte Derksen. En die opmerking leverde veel social media-kritiek op.

Racisme

Mensen vragen zich ook af waarom Veronica en Talpa zich niet uitspreken over de Zwarte Pieten-opmerking die veel kijkers als racistisch hebben ervaren. Het is niet de eerste keer dat het team van analisten van Veronica Inside racisme wordt verweten. Eerder haalde Derksen uit naar Sylvana Simons en noemde haar een ‘hysterisch juffrouwtje dat zo trots als een aapje is’.

LEES OOK:

DAVE ROELVINK VERLIEST MACHT OVER STUUR EN RIJDT LAMBORGHINI IN DE PRAK

ZIEN: HET LUXE ONDERKOMEN VAN ISA HOES

EX KJELD NUIS HAALT UIT: ‘JE HEBT ME WÉL BEDROGEN’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen