Verklaring Albert en Onno

Albert Verlinde en Onno Hoes zetten hun relatie gewoon door. De presentator zegt dat hij van de afspraak die Onno met de jongen had afwist. Maar het zien van deze foto's 'was wel even iets'. "Het is natuurlijk niet leuk als zoiets gebeurt", zegt hij. Albert geeft toe dat hij en zijn man ups en downs kennen in hun relatie.

In een verklaring laten Albert en Onno weten: 'We zijn al 22 jaar samen en in de loop van de tijd zijn onze agenda's steeds voller en onze verantwoordelijkheden steeds zwaarder geworden. Zeker de afgelopen drie jaar met twee vaste woonplekken is het goed onderhouden van de relatie niet eenvoudig geweest.

Toch hebben we steeds gezocht naar mogelijkheden om elkaar vast te houden en elkaar niet te verliezen. We willen graag onze relatie goed houden met respect voor de vrijheid die we beiden hebben om ook individueel invulling aan onze levens te geven.

Dat gaat met ups en downs en is niet altijd gemakkelijk. Met het oog daarop hadden we onlangs besloten om elkaar niet alleen ieder weekend, zoals te doen gebruikelijk, maar ook doordeweeks vaker te zien in Maastricht of Cromvoirt. Om daarmee te proberen om meer samen te doen en verwijdering tegen te gaan.

Daarom is het buitengewoon onhandig en gezien de functie ongepast, dat Onno, hoewel in zijn vrije tijd en in een emotioneel, onbewaakt moment, zich in het openbaar zo heeft gedragen als vorige week woensdag het geval was.

Albert wist dat er een afspraak was en heeft geen probleem met de ontstane situatie en ziet ook geen reden om de ingeslagen weg niet samen met Onno te continueren. Wij zijn twee volwassen mensen en het is aan ons om hierover na te denken.'

Ondanks de onthullende foto's van Onno, waarop te zien is dat hij een andere jongen kust, zien de twee geen reden om een punt achter hun relatie te zetten. "Ik ga vanavond sowieso naar Maastricht en in het weekend ook. We hebben iets om over te praten."