×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Verjaardagsvisite voor koningin Sirikit

12.08.2018 -

Koningin Sirikit heeft zondag verjaardagsbezoek gekregen van haar zoon koning Vajiralongkorn en dochter prinses Sirindhorn. Ook de kleinkinderen de prinsessen Bajrakitiyabha en Sirivannavari Nariratana alsmede prins Dhipankara Rasmijoti kwamen naar de koninklijke villa Chitralada om de koningin geluk te wensen met haar 86ste verjaardag.


Het Kantoor van de Koninklijke Hofhouding stelde een aantal foto's beschikbaar van het bezoek. Het was voor het eerst in een jaar dat de Thai de koningin-moeder te zien kregen. De echtgenote van de in 2016 overleden koning Bhumibol heeft in 2012 een beroerte gehad en is daarna uit het openbare leven verdwenen.

Opvallend is dat het paleis, dat leden van de koninklijke familie altijd afschermt van nieuwsgierige ogen van het publiek, met de foto's laat zien dat de kort geknipte en geheel grijze koningin in geen enkel opzicht nog beantwoord aan het geromantiseerde beeld dat nog steeds van haar wordt verspreid.

Op posters, foto's en billboards die overal in het land zijn aangebracht ter ere van haar verjaardag wordt Sirikit getoond in de bloei van haar leven. Het contrast met de nu vrijgegeven foto's is dan ook enorm groot. De koningin lijkt en kijkt ook afwezig, terwijl de koning en zijn zus haar helpen bij een boeddhistische handeling waarmee ze een goede daad verrichtte.