×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Verdrietige reacties op overlijden Al Jarreau

12.02.2017 -

Het overlijden van Al Jarreau is onderwerp voor velen op social media zondagavond. In binnen- en buitenland reageren mensen verdrietig en met respect voor de kwaliteiten van de scatzanger. Al Jarreau overleed in een ziekenhuis in Los Angeles. Hij werd 76 jaar.


Al Jarreau had onlangs aangekondigd dat hij met pensioen ging. Velen kennen hem vooral van de hits: We're in this Love Together en Roof Garden dat in 1982 negen weken in de top 40 stond, met de tweede plaats als hoogste notering. Jarreau componeerde en zong het thema van de populaire Amerikaanse tv-serie Moonlighting.

Dj Gerard Ekdom zegt op Twitter: "Weer een held overleden… Rest in peace mister Al Jarreau!'' Hij plaatst daarbij een emoticon met een huilend gezichtje. Presentator Toine van Peperstraten verwijst naar de rol van Jarreau in zijn jeugd. "Weer een stukje jeugd weg: de man van 'Roof Garden' is niet meer."

Zanger en acteur Kasper van Kooten laat zich dichterlijk uit op het social medium: "Eigenlijk is #roofgarden gewoon al heel lang een prachtig woord voor de Hemel."

Zangeres/danseres Paula Abdul laat via Twitter weten dat ze geïnspireerd werd door zijn muziek en zijn stem die zo anders en uniek was. Zij condoleert de familie van Al Jarreau.

Singer-songwriter ChakaKhan zegt op Twitter: "Rest in Power (rust in macht). Jij was OVERAL jazz en meer, een niet te evenaren improvisatie-genie."