Bloemenzee Voor Peter R. De Vries Blijft Groeien

Verdachten moord Peter R. de Vries blijven vastzitten

De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries, blijven de komende negentig dagen in de cel zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Amsterdam maandag bepaald. De rechter vond de verdenking tegen de twee zwaar genoeg om de hechtenis te verlengen.

Misdaadverslaggever De Vries werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Hij was na zijn optreden bij RTL Boulevard op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

Klemgereden

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal kon vrij snel na de aanslag op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, worden klemgereden en aangehouden.

Pro-formazitting

Na de negentig dagen voorarrest, volgt een eerste zogeheten pro-formazitting. Hierin wordt eveneens de voortduring van het voorarrest bekeken. Doorgaans geeft het OM op zo’n zitting een toelichting op de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een pro-formazitting is wel openbaar, de zitting van de raadkamer niet.