×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Veertig uur taakstraf voor man Femke Halsema

Veertig uur taakstraf voor man Femke Halsema
13.12.2019 -

De man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, Robert Oey, krijgt een taakstraf van veertig uur voor verboden wapenbezit.


Afgelopen zomer werd de 15-jarige zoon van Femke Halsema en Robert Oey betrapt met een wapen dat in hun huis lag. Later biechtte Oey op dat het wapen van hem was. Robert wordt nu verweten een verboden wapen voorhanden te hebben gehad. ‘Het betrof een gas/alarm revolver, met een versperring in de loop, waarvoor verdachte geen vergunning had’, aldus het OM in een verklaring. ‘Het voorhanden hebben van zo’n wapen, waarvan de werking berust op het afschieten van stoffen of gassen die een ontploffing teweeg brengen, is verboden op grond van de Wet Wapens en Munitie.’

Als Oey niet akkoord gaat met de beslissing van het OM, dan wordt de zaak voorgelegd aan de rechter.

Lees ook:

Krijgt Monique Westenberg een teken van boven?

Rachel Hazes openhartig over bekoelde band met Roxeanne

Robin van Persie blij met nieuwe leven: ‘Ik heb mijn vrijheid terug’