×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Veel belangstelling afscheid Johnny Hallyday

Veel belangstelling afscheid Johnny Hallyday
9.12.2017 -

Honderdduizenden mensen hebben in in Parijs afscheid genomen van rockster Johnny Hallyday, die deze week op 74-jarige leeftijd stierf. De wagen met de witte grafkist van de 'Franse Elvis' reed met een escorte van honderden bikers over de Champs-Élysées.


Toeschouwers reageerden zaterdag soms geëmotioneerd: mensen huilden, zongen of hadden afbeeldingen van de zanger meegenomen. De politie schatte dat tussen de 800.000 en een miljoen mensen waren afgekomen op de rouwstoet met de rockster, die afgelopen woensdag overleed aan de gevolgen van longkanker.

Hallyday, die in het echt Jean-Philippe Smet heette, verkocht meer dan 110 miljoen platen, voornamelijk in Frankrijk. Ook acteerde hij in enkele films, onder andere van regisseur Jan-Luc Godard. Tal van politici en showbizzfiguren woonden zaterdag de plechtigheden bij. Het ging onder meer om oud-presidenten Nicolas Sarkozy en François Hollande.

Ook zittend president Emmanuel Macron ontbrak niet. Hij woonde een plechtigheid bij in de Madeleine-kerk en speechte later buiten het gebedshuis. De president noemde Hallyday in zijn toespraak meer dan een zanger. "Hij maakte onderdeel uit van onszelf en van Frankrijk", aldus Macron.

Hallyday krijgt zijn laatste rustplaats op het Caribische eiland Sint-Bartholomeus, waar hij een villa had.