Vanessa Redgrave in Von Trapp-film Ben Verbong

De Nederlandse regisseur Ben Verbong gaat een Engelstalige speelfilm maken over de familie Von Trapp. Dat heeft de Duitse producent Gate Film dinsdag gemeld.

A Life Of Music baseert zich op de memoires van Agathe von Trapp, de oudste dochter van het wereldberoemde zingende gezin. Vader Georg von Trapp was een Oostenrijkse marine-officier die in de jaren twintig en dertig tien kinderen kreeg. Nadat zijn eerste vrouw overleed, trouwde hij met een kloosterling die hij als gouvernante voor zijn kinderen had ingehuurd. Het levensverhaal van Georg en zijn Maria diende als blauwdruk voor de musicalklassieker The Sound of Music.

De opnames gaan binnenkort van start en vinden onder meer plaats in Salzburg, waar de familie Von Trapp woonde. Volgens Duitse media speelt Oscarwinnares Vanessa Redgrave de rol van de oudste dochter. Het is de bedoeling dat A Life of Music eind 2015 in première gaat.

Ben Verbong maakte in de jaren tachtig in Nederland hits als Het Meisje Met Het Rode Haar en De Kassière. De regisseur heeft de afgelopen twintig jaar in Duitsland gewerkt waar hij vooral tv-producties maakt.