×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vandaag uitspraak overlevering Frank Masmeijer aan België

Vandaag uitspraak overlevering Frank Masmeijer aan België
13.11.2018 -

Frank Masmeijer hoort dinsdag in Amsterdam of hij wordt overgeleverd aan België, om voor het hof in Antwerpen in hoger beroep terecht te staan in een drugszaak. Als de rechtbank in Amsterdam de gevraagde overlevering toestaat, zal de voormalig tv-presentator direct in de cel belanden. De overdracht aan de zuiderburen zal spoedig daarna plaatsvinden.


Frank Masmeijer (57) werd vorig jaar door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot acht jaar cel en 48.000 euro boete. Hij zegt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en dat hij onschuldig is. Daarom heeft hij het Belgische overleveringsverzoek aangevochten.

Toen de Antwerpse rechtbank vorig jaar uitspraak deed, was Masmeijer op vrije voeten en bleef hij weg. Op 16 november begint het proces in hoger geroep. Als hij opnieuw wordt veroordeeld, kan hij zijn straf in Nederland uitzitten.

Het Openbaar Ministerie in Nederland meent dat aan alle voorwaarden is voldaan om Masmeijer aan België over te leveren.

De Belgische strafzaak draait om de smokkel van 467 kilo cocaïne, via de haven van Antwerpen.